Kastanjesoep met room

Bron: Essen und Trinken, december 2009
110 gr prei, wit en lichtgroene, in dunne ringen; 100 gr bleekselderij, klein gesneden; 2 sjalotten, gesnipperd; 500 gr gekookte kastanjes, fijngemalen (in een keukenmachine); 1 eetl roomboter; 1 eetl olijfolie; 1 liter sterke kippen- of gevogeltebouillon; 100 ml droge witte wijn; wat peterselie, fijngehakt; stijfgeklopte slagroom; peper & zout

Smelt de boter in de pan en doe de olijfolie erbij. Vervolgens de sjalot, prei en bleekselderij. Smoor het zachtjes tot de groenten glazig worden (het deksel op de pan kan helpen). Schenk de droge witte wijn er bij en kook een minuut of vijf. Dan de bouillon en de gemalen kastanjes erbij. Breng aan de kook en laat minstens een kwartier zachtjes koken.

Kastanjesoep met room [1].jpg

Klop de slagroom – zonder suiker of zout – stijf.
Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
Leg in iedere kom of bord een eetlepel slagroom, schenk de soep erop (den de slagroom komt gewoon bovendrijven….) en strooi een ietsje peterselie.

7 november 2013
Iedereen vond het lekkerrrrr! En dat is het ook.

OPMERKINGEN
De hoeveelheden zijn iets aangepast en citroensap hebben we weggelaten. Het lijkt wel wat op de fluweelzachte kastanjesoep.

Plaats een reactie