1 à 2 l groentenbouillon; 650 gr kikkererwten (gekookte c.q. uit pot of blik); paar fikse handen met Roomse kervel, brandneteltoppen, zevenbladblad en lavas; 1 teen knoflook; peper & zout;
Was de groenten. Breng de bouillon met de kikkererwten en de knoflook aan de kook. Doe de groenten erbij en laat vijf à tien minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.
Pureer – met een staafmixer of op andere wijze – en breng op smaak met peper en zout.
Zo simpel kan het zijn. En het is ontzettend lekker.
6 mei 2013
Ja. De zon schijnt. Er slaat een schaduw over de foto. We zitten buiten op het terras. Een uitmuntend smakende en ook vullende (maaltijd)soep.
OPMERKINGEN
1. Als de soep te dun is, kunt u er bijv couscous door doen en even laten meekoken
2. Mrs. M vond de soep te glad – dat was mijn bedoeling – maar misschien moet u niet te lang pureren als u wat beet wilt houden
3. Niet te veel lavas en Roomse kervel nemen, die smaken overheersen snel.
2. Mrs. M vond de soep te glad – dat was mijn bedoeling – maar misschien moet u niet te lang pureren als u wat beet wilt houden
3. Niet te veel lavas en Roomse kervel nemen, die smaken overheersen snel.