Stemt allen Bonte Bentheimer!

Het stamboek Bonte Bentheimer dingt mee naar de hoofdprijs van Passie op het Platteland. U moet dan wel uw stem uitbrengen. Voor 14 mei 2013 alstublieft.

Stemt allen Bonte Bentheimer - schermOm meteen maar met de deur in huis te vallen: breng hier uw stem uit [let wel: op het eerstgenoemde project].
Het is geen geheim dat we nauw verbonden zijn met de vereniging Het Nederlandse Bonte Bentheimer Landvarken. We hebben zelf ook twee: Koos en Janneke. Met name voor de fok; om het ras in stand te houden.

Genetische bronnen

De Bonte Bentheimer is het enige als zeldzaam erkende varkensras dat we in Nederland nog hebben. Het is belangrijk dat we onze genetische bronnen bewaren. Dus ook dit oude ras. De industrie let daar niet op. Wij wel en wie weet hebben ze de Bonte Bentheimer vroeg of laat weer nodig, want het dier is vriendelijk geaard, robuust, door weer en wind houdbaar en ook bij -25 graden Celsius. Bovendien heeft het een uitstekende vleeskwaliteit door een hoog intramusculair vetgehalte (vetadertjes in het vlees). En iedere kok weet het: vet geeft smaak.

 

Vers Bonte Bentheimer-vlees is sinds kort te koop bij OKvlees.

Passie op het Platteland-prijs?

Dus…Uw stem op 1!

Europees geld dat naar Nederland vloeit. Het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling financiert POP Nederland. Momenteel spreken we van POP2, het subsidieprogramma van 2007-2013. Er zijn drie hoofdcriteria om voor subsidie in aanmerking te komen:

1.   de versterking van de concurrentiekracht van de land- en bosbouwsector
2.   het verhogen van de kwaliteit van natuur en landschap
3.   de verbetering van de leefbaarheid op het platteland en diversificatie van de plattelandseconomie.
POP2 volgde op POP1 dat van 2000 t/m 2006 liep. En POP3 volgt (budget: 85 miljoen euro per jaar).

Stemt allen Bonte Bentheimer - breed

Onder POP2 valt het Netwerk Platteland, dat allerlei netwerkachtige activiteiten ontplooit: bijeenkomsten, praktijkkringen, samenwerkingen stimuleren et cetera.

En een van de activiteiten is om "…om succesvolle, inspirerende, bijzondere of innovatieve projecten op het platteland eens extra in het zonnetje te zetten." Op 14 mei 2013 gebeurt dat voor de tweede keer.

Nog niet gestemd? Breng dan hier uw stem uit.

Plaats een reactie