Doe de yoghurt in een kom en meng met de limoensap en korianderblad. Wegzetten.
Verwarm de olie in een stevige pan, op middelhoog vuur. Doe de uisnippers er in en bak je glazig. (Dus niet bruin.) Doe de knoflook, wortel en bleekselderij er in en roerbak enkele minuten. Vervolgens de bouillon, bonen, tomatenpuree, komijn- en chilipoeder en oregano er in. Breng aan de kook en laat zonder deksel een kwartier tot twintig minuten koken.
Neem van het vuur. Pureer een deel van de soep. Niet alles, want er mag heus wel een beet in blijven. Breng op smaak met zout.
Serveer de hete soep in een kom en drapeer er een lepel(tje) van de yoghurt in.
1 november 2012
André en Julia eten mee. Julia eet in principe vegetarisch, soms wel een beetje vis. Voor ons is vegetarisch overigens geen probleem: we eten vaak vlees noch vis. Ik had deze soep als voorgerecht en de curry met butternut squash (flespompoen) als hoofdmaal. Indiaas. Althans, zo moet het wel overgekomen zijn. Een smakelijke soep.
2. We hebben de hoeveelheden kruiderij wat naar beneden bijgesteld, zeker als het gaat om de pepers. Dit is nu een lekker pittig soepje, waarbij noch tranen worden gewekt noch dat het snot uit de neus loopt.