Frittata met courgettes en basilicum

Frittata met courgette en basilicum

Deze frittata is een niet te versmaden lunchgerecht van courgette, tijm, basilicum en natuurlijk met eieren.

Gang: Lunch
Keuken: Italiaans
Ingredienten
  • 7 st kleine courgetjes (10-15 cm lang) of twee "normale"
  • 5 st eieren
  • 2 eetl ricotta (ca. 70 gr)
  • 2-3 eetl Parmezaanse kaas, geraspt (ca. 30 gr)
  • 1 eetl basilicum, verse, gehakt
  • ½ theel tijmblaasjes, verse
  • olijfolie
  • peper uit de molen & zout
Bereiding
  1. Was en droog de courgettes. Snijd ze in plakjes en bak ze in een koekenpan met een scheut olijfolie. Als ze lichtjes bruin worden proberen ze om te keren. Uit de pan nemen en af laten koelen.

  2. Klop in een kom de eieren met de ricotta los tot een mooi beslagje. Voeg de Parmezaanse kaas toe en tijm en de basilicum. Meng goed. Voeg peper en zout naar smaak – of gevoel – toe.

  3. Als de courgettestukjes voldoende zijn afgekoeld, deze door het beslag roeren.

  4. Dezelfde koekenpan met olie of schoongemaakt met nieuwe olie.

  5. Als de olie heet genoeg is, de inhoud van de kom erin gieten. (Om geen berg courgettestukjes te creëren waarmee dan weer, al bakkende, geschoven moet worden, gebruiken wij een grote pollepel.)

  6. Bak op middelhoog vuur. Met een spatel kunt u de rand optillen. Als ze wat los laat, het bruin wordt en de bovenkant al richting stollen is, schuift u de koekenpan in de oven, onder de hete grill. (Of u keert de frittata me behulp van een groot bord om.)

Opmerkingen

Een andere variant van een frittata van courgette en basilicum vind je hier.

20 juni 2012
Koud voorjaar. Dus alles is langzaam. Nu de eerste kleine courgetjes geoogst. Normaliter gaan ze, met bloem, naar Ristorante Adriano, maar die is maandag en dinsdag gesloten. Dus van deze zeven stuks waren de bloemen alweer over de top. Die eten we dus meteen zelf. De eerste van het jaar – het zou ook wel een beetje gek zijn als die meteen naar Adriano zouden gaan. Toch?

Plaats een reactie

Waardering