Frittata met courgettes en basilicum [2]

7 kleine courgetjes (10-15 cm lang) of twee "normale"; 5 eieren; 2 eetl ricotta (ca. 70 gr); 2 à 3 eetl Parmezaanse kaas, geraspt (ca. 30 gr); 1 eetl basilicum, verse, gehakt; ½ theel tijmblaasjes, verse; olijfolie; peper & zout

Een andere variant van een frittata van courgette en basilisum vindt u hier.

Frittata met courgettes en basilicum [2] - 1.jpg

Was en droog de courgettes. Snijd ze in plakjes en bak ze in een koekenpan met een scheut olijfolie. Als ze lichtjes bruin worden proberen ze om te keren.
Uit de pan nemen en af laten koelen.

Klop in een kom de eieren met de ricotta los tot een mooi beslagje. Voeg de Parmezaanse kaas toe en tijm en de basilicum. Meng goed. Voeg peper en zout naar smaak – of gevoel – toe.

Als de courgettestukjes voldoende zijn afgekoeld, deze door het beslag roeren.

Dezelfde koekenpan met olie of schoongemaakt met nieuwe olie.

Als de olie heet genoeg is, de inhoud van de kom erin gieten. (Om geen berg courgettestukjes te creeeren waarmee dan weer, al bakkende, geschoven moet worden, gebruiken wij een grote pollepel.)

Bak op middelhoog vuur. Met een spatel kunt u de rand optillen. Als ze wat los laat, het bruin wordt en de bovenkant al richting stollen is, schuift u de koekenpan in de oven, onder de hete grill. (Of u keert de frittata me behulp van een groot bord om.)

Frittata met courgettes en basilicum [2] - 2.jpg

Frittata met courgettes en basilicum [2] - 3.jpg

 

Frittata met courgettes en basilicum [2] - 4.jpg

20 juni 2012

Frittata met courgettes en basilicum [2] - 5.jpg

Koud voorjaar. Dus alles is langzaam. Nu de eerste kleine courgetjes geoogst. Normaliter gaan ze, met bloem, naar Ristorante Adriano, maan die is maandag en dinsdag gesloten. Dus van deze zeven stuks waren de bloemen alweer over de top.

Die eten we dus meteen zelf. De eerste van het jaar – het zou ook wel een beetje gek zijn als die meteen naar Adriano zouden gaan. Toch?

OPMERKINGEN
Geen

Plaats een reactie