De kapucijners dopt u en kook ze kort voor. D.w.z. breng water aan de kook en dan de kapucijners een minuut of wat erin. Zeker niet te lang. Ze mogen heus wel een beetje hard zijn van binnen.
Afgieten. Wegzetten.
Van de sla verwijdert u het lelijke buitenste blad en snijd u de zachte top er af. De rest snijdt u in repen van een paar cm breed. Wassen, droog zwiepen. Wegzetten.
De sjalotten (schoongemaakt, uiteraard) snijdt u in de lengte (van top tot kontje) door en vervolgens de helften nog een paar maal in de lengte.
Smelt in een ruime stevige pan (kasserol) of wok de klont boter en fruit de sjalotsnippers. Ze mogen wel een beetje bruinen. Dan de sla erbij en de theelepel honing, als ook peper en wat zout. Omscheppen en dan blijkt dat de sla wat slinkt. Doe tijdig de kapucijners erbij. Die mogen even meedoen met het roerbakken.
Parallel hier aan bakt u de garnalen met wat knoflook in een koekenpan.
Klaar? Op smaak brengen met wat zout en opdienen.
20 juli 2011
Hé, we zijn een keer met zijn twee. En dit recept, in iets andere vorm, heb ik al heel lang. Wel zo lang dat ik niet meer weet waar het vandaan komt.
Toen haar bord leeg was, vroeg mrs. M: "Is er meer?"
Nope!
2) Ik heb grote garnalen erop gedaan (jawel, van verantwoorde herkomst). Maar elk zacht visfiletje kan natuurlijk ook. Zeebaars, dorade, tong, schol.
Ga ik zo proberen. massa’s sla en kapucijners. En heerlijk, de recepten, zowel om te eten als te lezen. Groeten Jopie
Geniet ervan! Da’s alweer een tijdje geleden. ABC Wageningen 😉