22 oktober 2009
Als voorgerechtje gemaakt, omdat we erna pastinaak-aardappelrösti met een stuk kabeljauw en veldsla aten. En het groentegehalte moet wel hoog blijven bij ons.
De goegemeente vond het erg smaakzaam.
Bereiding
Meng de gesnipperde c.q. kleingesneden slajotten, bleekselderij, knoflook en bieten. Doe de azijn en olie erbij en bedek met een folie. Zet weg in de koelkast. Minstens twee uur, liefst een hele nacht.
Meng het in een pan met de bouillon en zet er een staafmixer in. Pureer het. Breng zachtjes aan de kook en laat het een minuut of vijf pruttelen. Breng op smaak met peper & zout.
Meng de yoghurt met de mierikswortel en snipper de bieslook met een schaar.
Serveer in kommen (of hittebestendige glazen), kwak mierikswortelyoghurt erin en wat bieslook erover.
As simple as that, zeggen de Britten.