Bietensoep met mierikswortelyoghurt

bron: BBC Food
(Voor 6 personen:) 3 sjalotten, gesnipperd; 2 stelen bleekselderij, fijngesneden/-gehakt; 500 gr bieten, gekookt en gepeld en kleingesneden; 2 tenen knoflook, geplet; 2 eetl rode wijnazijn; 2 eetl olijfolie (goede); 300 ml groentebouillon; peper & zout; 1 eetl mierikswortel (vers of uit een potje); 100 gr dikke yoghurt (Turkse, Griekse); wat takje bieslook

22 oktober 2009
Als voorgerechtje gemaakt, omdat we erna pastinaak-aardappelrösti met een stuk kabeljauw en veldsla aten. En het groentegehalte moet wel hoog blijven bij ons.
De goegemeente vond het erg smaakzaam.

Bereiding

Bietensoep met mierikswortelyoghurt.jpgMeng de gesnipperde c.q. kleingesneden slajotten, bleekselderij, knoflook en bieten. Doe de azijn en olie erbij en bedek met een folie. Zet weg in de koelkast. Minstens twee uur, liefst een hele nacht.
Meng het in een pan met de bouillon en zet er een staafmixer in. Pureer het. Breng zachtjes aan de kook en laat het een minuut of vijf pruttelen. Breng op smaak met peper & zout.
Meng de yoghurt met de mierikswortel en snipper de bieslook met een schaar.
Serveer in kommen (of hittebestendige glazen), kwak mierikswortelyoghurt erin en wat bieslook erover.

As simple as that, zeggen de Britten.

Plaats een reactie