Charlotte di pere
Deeg: 200 gr bloem; 3 eierdooiers; 90 gr suiker; 100 gr boter; beetje zout
Schil de peren en snijd ze in stukjes. Doe ze in een pan, bestrooi ze met wat vanillesuiker en citroenschil, de kruidnagels en wijn erbij en op niet al te hoog vuur zachtjes laten koken.Voordat de peren uit elkaar vallen, de pan van het vuur halen en het geheel door een zeef werken. De compote mag niet te dun zijn.
Verwarm de oven voor op 140o C.
Maak het boterdeeg van de ingrediënten en rol het dun uit.
Let op: de taartvorm wordt bekleed en afgedekt met het deeg.
Beboter de taartvorm (evt. nog bestuiven met een beetje bloem) en bekleed bodem en zijkant(en) met het deeg. Bedek met sneetjes brood. Giet de perencompote in het midden. Als de compote toch te dun is, opnieuw een laagje brood en dan de rest van de compote erin gieten. Afdekken met een lap deeg en in de oven schuiven.
De charlotte moet mooi bruin worden.
3 oktober 2009
Nagerecht bij Kooktroep!
Heerlijk.
2) We hebben het niet door een zeef gewerkt, maar als heuse compote in de taart verwerkt.