Tartelette al cacao con salsa bianca
(Saus en garnering:) 100 ml slagroom; 100 gr witte chocolade; 50 ml melk; 2 sinaasappels; honing; zout
We gaan uit van vormpjes van 10 cm doorsnee.
Tartelettes: Mix met een mixer de eieren met de suiker en wat zout. Spatel daarna de bloem en de cacao erdoor (zeef het evt eerst). Beboter en bestuif de vormpjes met bloem. Verdeel het beslag en bak ze gedurende 12 minuten in de oven op 180o C.
Saus: Smelt de witte chocolade au bain marie met de melk, slagroom en een snuf zout. Als de chocolade gesmolten is de boel laten afkoelen en licht kloppen met een garde.
Garnering: Snijd de schil van de sinaasappels in smalle reepjes. Breng ze 3 x aan de kook in een laagje water (telkens nieuw water nemen). Kook ze daarna in een eetlepel met een eetlepel honing.
Draai de tartellettevormpjes om op de bordjes. Schenk de saus er op. OP. Niet erover! Garneer met stukjes gekonfijte sinaasappelschil. Stuif voor de leuk nog wat cacaopoeder op het bordje.
13 december 2008
Kooktroep! Dit was een uistekend dessert. Jan had de partjes sinaasappel geschild en erbij gelegd.