Kapucijners doppen en de sinaasappel goed wassen. Boven een kommetje de helft van de schil raspen. Sinaasappel uitpersen. Sap in een maatbeker doen en met water aanvullen tot 2½ dl. Sinaasappelrasp erdoor roeren. In een pan met weinig water en zout de kapucijners in hooguit 8, misschien 10 minuten gaar koken. Intussen in het steelpannetje met het sinaasappelvocht de hollandaisesaus maken. Wat peterselie en boter erdoor roeren. Kapucijners afgieten en overdoen in een schaal. Saus erover schenken. Garneren met de rest van de peterselie.
12 juli 2008
Dit recept staat exact twee jaar en drie dagen op de harde schijf van mijn pc. Het is intrigerend, maar ik had het nog niet gedurfd te maken. Ik besprak het een week of wat geleden even met Liesbeth. Zij zei dat het zuur van de sinaasappel het bittere van de kapucijner zal accentueren. Welnu, dat kan misschien wel zijn, maar het eindresultaat is verre van bitter en erg lekker