uit: de keuken van Mergen-Metz
stukje verse gember; 2 tenen knoflook; glas sinaasappelsap; scheut witte rijstazijn; 2 eetl. suiker; 3 eetl. tomatenketchup; witte kool, in smalle reepjes gesneden; grote garnalen; mini maïskolfjes (blikje); bamboescheuten (blik), in grove brokken gesneden; 1 rode paprika, in reepjes.
Snij gember en knoflook heel fijn. Doe arachideolie in de wok en maak deze heel heet. Doe de gember en knoflook erin. Roerbak. Giet de sinaasappelsap erbij. Doe er de witte rijstazijn bij. Doe de suiker erbij en de tomatenketchup. Doe de witte kool en paprikareepjes erbij. Roerbak dit even; het moet knapperig blijven. Doe de garnalen erbij. Doe de overige ingrediënten erbij: mini maïskolfjes, bamboescheuten.
1 februari 2006
OPMERKINGEN
1. Tot mijn eigen verbazing erg lekker. En het oogt ook vrolijk, roodgeel, zoetzuur.
2. Ik ben vergeten de hoeveelheden te noteren. Dat dan weer wel.
3. De kunst is om de zoetzure saus te krijgen. Experimenteer met ketchup (of tomatenpuree), azijn, sinaasappelsap en de suiker. Het lukt wel, uiteindelijk.
2. Ik ben vergeten de hoeveelheden te noteren. Dat dan weer wel.
3. De kunst is om de zoetzure saus te krijgen. Experimenteer met ketchup (of tomatenpuree), azijn, sinaasappelsap en de suiker. Het lukt wel, uiteindelijk.