Een betrekkelijk eenvoudig en snel te maken maal van tuinbonen, blokjes aardappel en kruiden.
- 700 gr aardappelen, in blokjes van plm 1-2 cm
- 1½ kg tuinbonen in de peul (dop)
- 1 theel (gedroogde) tijm
- 1 theel (gedroogde) rozemarijn
- zout en peper uit de molen
- 1 st sjalot, gesnipperd
- boter en wat olie om in te bakken
- ½ eetl crème fraîche of ricotta + misschien een beetje water (optioneel)
-
Tuinbonen doppen en ze in een pan met water, wat zout in 10 minuten (of korter!) beetgaar koken.
-
Schep de tuinbonen uit het water en gebruik dit om de blokjes aardappel in te koken. Een minuut of acht, beetgaar.
-
Aardappels afgieten en uit laten dampen
-
In een kasserol (zware pan) een klont boter smelten, evt. een scheut (arachide)olie erbij.
-
Sjalotje fruiten en vrij snel de aardappelpartjes en kruiden toevoegen
-
De tuinbonen wat later. Op smaak brengen met zout en peper. Nog 5 minuten stoven.
2023: Er een lepeltje ricotta aan toegevoegd en een pietsie water. Het werd wel een erg droog geheel.
25 juni 2007
Dit is snel gemaakt en ik moet over een uur weg. Eigenlijk wel bijzonder smakelijk. Tijm en rozemarijn zijn wel wat bepalend, maar ‘so what’
10 juli 2023
En weer snel, pas rond zessen thuis na een bezoek aan de ClearChox-verstiging in Keulen. En mrs. M heeft honger.
Dit recept gevonden op onze eigen site, nog zonder foto’s en een datum in december 2007: toen we van SiteFeeling van eVendi gebruik gingen maken. Inmiddels zijn we allang over op WordPress en WooCommerce. Maar dat terzijde.
Snel tuinbonen geplukt – mrs. Grieff’s Brown Flowered, geen grote peulen, drie bonen per peul maar als het bloeit wel bruine bloemen en dat is wel uniek.
Ik was benieuwd wat mrs M zou zeggen. Meteen na de eerste hap klonk het: “Hmmm, lekker.” Dus nog steeds hetzelfde als zestien jaar geleden.