De Noten Academie – over notenbomen

zaterdag 05 oktober 10:30 - 15:30

Plant notenbomen, daar is helemaal niets mis mee. Integendeel. Of het nu een kleine notenboom in de voortuin is, of een grote in een voedselbos, of in de boomgaard, noten zijn lekker en fijn! Dan kopen we een notenboom, voor € 40  of misschien wel € 140. En dan?

Walnootenbomen in combinatieteelt

Daarom deze speciale notendag!

Leuk, leerzaam met de Nederlandse noot in het zonnetje. Met medewerking van Neerlands notenexperts Ton Baltissen en Herman Janssen van de Zandse Notengaard, een wandelende encyclopedie als het om noten gaat. Herman maakt ook deel uit van adviesgroep De Nootsaeck en is bestuurslid van de Nederlandse Notenvereniging.

We verzorgen diepgaande deskundigheid over noten, gericht op particulieren. Er zijn lezingen en uiteraard valt er wat te proeven. Je komt dus echt om iets te leren. Er zullen drie hoofdthema’s zijn:

  1. Noten soorten, rassenkeuze, kwaliteit, grote bomen en kleine bomen ( door: Ton Baltissen)
  2. Gezondheid – uitdaginge, voorkomen van ziekten en plagen (door: Herman Janssen)
  3. De gezonde en lekkere noot: verwerking, proeven, voeding (“onze” Gerhard Bathoren vertelt, demoot en laat proeven).

Uiteraard zorgen wij voor een passende heerlijke lunch (met noten) en zijn er notenbomen en notenproducten te koop. Onderdeel van het programma is ook een rondleiding in De Tuinen van MergenMetz.

Het precieze programma is nog niet helemaal af, details worden nu nog ingevuld! Maar reserveer de datum vooral alvast in je agenda. Reserveren kan nu al: boek hier

 

Meer infoToegangsprijs: Nee
Reserveren: Nee

Waar

MergenMetz
Kaart wordt geladen...

Plaats een reactie