5 oktober 2024 – Noten Academie [V]

 145,00

Op voorraad

Beschrijving

Een dag voor de kleinschalige notenteler

Voor wie?

Leuk, leerzaam met de Nederlandse noot in het zonnetje. Deze dag is er voor de particulier, zorgboerderijen, gemengde bedrijven, voedselboswachters en alle andere geïnteresseerden.

Academie

Plant notenbomen, daar is helemaal niets mis mee. Integendeel. Of het nu een kleine notenboom in de voortuin is, of een grote in een voedselbos, of in de boomgaard, noten zijn lekker en fijn! Dan kopen we een notenboom, voor € 40  of misschien wel € 140 per stuk. Wat is verstandig? Zijn walnootbomen op zandgrond weggegooid geld? Of in de vette klei? Of kiezen we beter voor hazelaars of andere noten? Om maar eens iets te noemen.

En als het gaat om de transitie van dierlijk vet en eiwit: wat kan je allemaal met noten doen? Proef de smaakverschillen.

Daarom deze speciale notendag!

Walnootenbomen in combinatieteelt

De experts

Met medewerking van Neerlands notenexperts Ton Baltissen en Herman Janssen van de Zandse Notengaard. Ton is projectmanager bij CropEye, was lang voorzitter van de Nederlandse Notenvereniging, schreef mee aan diverse boeken en publicaties. En Herman maakt  deel uit van adviesgroep De Nootsaeck en is bestuurslid van de Nederlandse Notenvereniging.

We verzorgen diepgaande deskundigheid over noten, gericht op particulieren. Er zijn lezingen en uiteraard valt er wat te proeven. Je komt dus echt om iets te leren. Er zullen drie hoofdthema’s zijn:

  1. Noten soorten, rassenkeuze, kwaliteit, grote bomen en kleine bomen ( door: Ton Baltissen)
  2. Gezondheid – uitdaginge, voorkomen van ziekten en plagen (door: Herman Janssen)
  3. De gezonde en lekkere noot: verwerking, proeven, voeding (“onze” Gerhard Bathoren vertelt, demoot en laat proeven).

Uiteraard zorgen wij voor een passende heerlijke lunch (met noten) en zijn er notenbomen en notenproducten te koop. Onderdeel van het programma is ook een rondleiding in De Tuinen van MergenMetz.

De details voor deze dag worden nog ingevuld! Maar reserveer de datum vooral alvast in je agenda. Boeken kan al:

Datum: 5 oktober 2024
Tijd: 09:45 uur tot ongeveer 16:00 uur
Locatie: De Tuinen van MergenMetz (zie contact)
Aantal: Maximaal 36 deelnemers (min. 21)
Prijs € 145 p.p. incl koffie, thee, lunch en een boom of boek

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “5 oktober 2024 – Noten Academie [V]” te beoordelen