Het Groot Paddenstoelen Diner – Herfst

zaterdag 12 oktober 17:00 - 21:00

paddenstoelen-diner

Op 12 oktober 2024 verzorgen we, samen met Groene Takken, weer een bijzonder Paddenstoelen Diner.

De eerste keer deden we het in mei 2022 – het was spannend en pas op het allerlaatste moment wisten we welke paddenstoelen beschikbaar waren. Spannend en vooral ook erg leuk. Het was een groot succes. Op 6 november 2022 was de eerste herfstuitvoering. Iets te laat in het seizoen, vonden we. Dus nu een paar weken eerder: 12 oktober 2024.

Dit diner is genieten en inspiratie opdoen. In de supermarkt zie je doorgaans champignons en soms ook shiitakes en oesterzwammen.  En met een ietsiepietsie kennis en open ogen kan je al van allerlei lekkers uit de natuur halen, zoals berkenboleet, biefstukzwam, cantharellen, zwavelzwam (boskip) of sponszwam.
Maar je hoeft niet meteen een opleiding tot paddenstoelenjager te volgen, je maakt nu op een meer gastronomische manier kennis met diverse zwammen. Neem bijvoorbeeld eryngii, koraalzwam, amandelpaddenstoel, beukenzwam, eikhaas en goudkopje of bundelzwam.

Jij eet, jij geniet, wij koken en Pip Gilmore vertelt tussendoor allerlei wetenswaardigheden over de paddenstoelen die je eet. Dat is toch bijzonder, nietwaar?

Kom ook!
Lijkt het je leuk, bijzonder en lekker, schuif dan aan. Klik hier. We zijn met maximaal 12 personen aan een hele grote tafel.

paddenstoelen diner

 

 

 

Meer info

De Tuinen van MergenMetz
Norbert Mergen
Toegangsprijs: Ja
Reserveren: Ja

Waar

MergenMetz
Kaart wordt geladen...

Plaats een reactie