Lezing ‘EHBO in eigen tuin’ door Helen Otting UITVERKOCHT

zaterdag 16 maart 14:00 - 16:00

 Als alternatief vind je dit misschien leuk.

EHBO in eigen tuin. Of: hoe gebruik je planten bij acute ongemakken?

Deze lezing door Helen Otting is echt heel interessant! Zij geeft een diapresentatie over kruiden die kunnen worden gebruikt bij kleine ongemakken (Eerste Hulp Bij Ongemakken) en vertelt hoe je deze kan inzetten. Er wordt steeds een cluster kruiden besproken met daarbij uitleg over de heilzame werking ervan. Bij acute ongemakken, zoals bijvoorbeeld verstopping, snijwonden, of verkoudheid. En nog veel meer. Ook krijg je informatie over hoe je de kruiden kunt verwerken, zoals hoe je een tinctuur of een lippenbalsem maakt.

Helen Otting van Heleno Kruiden is een van de meest ervaren herboristen in Nederland. Zij heeft haar eigen tuin, die op afspraak te bezoeken is, in Ven-Zelderheide in Noord-Limburg. We zijn heel trots dat we dit jaar ook bij De Tuinen van MergenMetz een aantal keren met haar samenwerken.

Kosten: 20 EUR p.p.
Wil je meer weten en/of deze lezing meemaken?  Klik dan hier. (Minimaal 10, maximaal 20 deelnemers.)

Herboristentuin MergenMetz
Herboristentuin in De Tuinen van MergenMetz

Een van De Tuinen van MergenMetz is de Herboristentuin. Hierin staan heilzame kruiden. Kruiden die de mens duizenden jaren heeft toegepast. (En waarvan de werkzame stoffen aan de basis staan van veel geneesmiddelen uit de farmaceutische industrie.)

Meer info

De Tuinen van MergenMetz
Maartje van den Berg
Toegangsprijs: Ja
Reserveren: Ja

Waar

De Tuinen van MergenMetz
Kaart wordt geladen...

Plaats een reactie