Open Tuin!

zaterdag 25 mei 11:00 - 16:00

Onze tuin is open en we doen iets extra’s!

Je kunt op deze dag gewoon komen, rondlopen, planten of boeken kopen – of niets – en dan weer gaan. En natuurlijk vragen stellen die we met liefde beantwoorden. Anders dan eerdere jaren zijn we dit jaar minder vaak open, maar op de zaterdagen dat we open zijn, doen we iets extra’s.

Om 11:00 uur gaat de tuin open, om 11.30 kun je aansluiten bij de (gratis) rondleiding

We verzorgen in de ochtend (start 11.30) een gratis rondleiding van ongeveer een uur door de moestuin en eetbare siertuin (incl. herboristentuin en verfplanten) door Maartje van den Berg en/of Norbert Mergen. We vertellen dan over hoe wij werken én waarom. Laat je verrassen en open je ogen voor natuurlijk tuinieren. Zo kan het ook.

 

 

 

Misschien wel radijssoep

Klein café De Groene Keuken

Je kunt bij ons verse koffie, thee, water of een sapje krijgen. Al dan niet met iets lekkers erbij. Of van een kleine lunch genieten. We hebben geen uitgebreide kaart, maar afhankelijk van het seizoen bijvoorbeeld moestuinsoep met een boterham met goede kaas of een stuk quiche. Wat de pot schaft en op = op. Er zijn zitplaatsen in onze serre of je kunt picknicken in onze tuin.

Vrije wandeling en digitale rondleiding

Je hoeft niet mee te doen aan de rondleiding, je kunt ook zelf rondlopen en de bordjes lezen of, zodra die af is, gebruik maken van onze digitale rondleiding.

Micro-kwekerij en boeken

Wij kweken en verkopen een beperkt aantal planten. We hebben ook zaden van bijzondere en oude groentenrassen. En natuurlijk de beste boeken. Je kunt ze op de dag zelf kopen, of vooraf in onze webwinkel bestellen en deze dag afhalen.

 

——————-

Over De Tuinen van MergenMetz:

De Tuinen van MergenMetz zijn volledig ecologisch. Het ziet er niet strak aangelegd en schoon gewied uit, de biodiversiteit en variatie is het meest belangrijk. Een klein paradijsje voor sommigen, anderen genieten meer van het strakke bij Tuin De Lage Oorsprong (nabij, in Oosterbeek). Kom kijken en sluit je aan bij onze rondleiding.

Let op: de grond in onze tuin is niet strak vlak, er kan een steen liggen of een mol heeft een gang gegraven die een kuil in het pad is geworden. Je moet redelijk ter been zijn. Voor grote kinderwagens en rollators is het lastig begaanbaar of te krap. Wij houden erg van honden maar op de Open Tuin dagen zijn ze niet welkom. Voor kinderen is er in onze tuinen in principe genoeg interessants te zien maar er is geen speeltuin of iets degelijks en we willen graag dat kinderen (en grote mensen) op de paden blijven. Plukken van planten, zaden, noten, bessen of wat dan ook is niet de bedoeling (tenzij in de rondleiding door de gids).

 

Meer info


Maartje van den Berg
Toegangsprijs: Nee
Reserveren: Nee

Waar

De Tuinen van MergenMetz
Kaart wordt geladen...

Plaats een reactie