Week van de Smaak

zaterdag 27 september - zondag 05 oktober Hele dag

Het thema van 2014 is bonen

De Week van de Smaak is de lekkerste week van het jaar, met honderden activiteiten door het hele land. Bedrijven, ziekenhuizen, restaurants, buurthuizen en scholen doen mee met proeverijen, streekmenu’s, open dagen en smaakfestijnen voor jong en oud.

Meer weten over Week van de Smaak? Klik hier voor de website en zie waar wat is te beleven.

Ede, proeftuin van de Veluwe

Week van de Smaak EdeDe gemeente Ede is in 2014 Hoofdstad van de Smaak. Met als motto ‘Proeftuin op de Veluwe’ organiseert Ede het hele jaar smaakvolle activiteiten en zet hiermee de producten uit eigen streek in de kijker. Door samenwerking met de vele kennis- en onderwijsinstellingen in de Food Valley wordt de kennis over wat we eten en drinken met zoveel mogelijk mensen gedeeld.

“Op basis van een indrukwekkend bid book, een prima presentatie, maar vooral een enorm enthousiasme en draagvlak in de gemeente zelf, heeft de Stichting Week van de Smaak besloten de titel toe te kennen aan de gemeente Ede. Vanuit zowel de gemeente, het bedrijfsleven en diverse ondernemers- en burgerinitiatieven is ondersteuning en medewerking toegezegd. Ede herbergt een aantal gezichtsbepalende ondernemingen zoals DeliXL, maar ook smaakmakers uit de wereld van biologische- en streekproducten zoals De Grote Voort (bekend van de Remeker kaas), Brandrood en Ecofields.”

Kijk voor het volledige programma op www.hoofdstadvandesmaak2014.nl

 

Meer info

Stichting Week van de Smaak
René de Bruin
Toegangsprijs: Nee
Reserveren: Nee

Plaats een reactie