In The Garden van maart 2014 staat een artikel over de beste rabarbers. Ik weet niet hoe het met u is, maar voor ons is rabarber rabarber en wij hebben geen flauw idee welk ras we hebben.
Bij de Britten is dat echter anders. Daar heerst een heuse rhubarb culture. (Lees hier over rabarber.)
Rabarber heeft een periode van koude nodig om in het voorjaar uit de winterslaap te kunnen ontwaken. Oké, de winter van 2013-2014 was niets op drie nachtvorsten na. Momenteel staat de rabarber hoog bij ons.
Een vroege soort is ‘Timperley Early’. Laat is ‘Cawood Delight’ die van begin juni tot eind juli oogstbaar is. En, zo lezen we, er zijn nu ook herfstvariëteiten. Die blijven niet langer slapen, maar zijn simpelweg nog langer te oogsten. ‘Livingstone’ is er zo een. Klik op de pagina’s hieronder. En wordt lid van de Royal Horticultural Society, zouden we zeggen. Ook al zitten we in Vlaanderen of Nederland, ook op afstand biedt het voordelen en veel informatie. Niet alleen over moestuinen. Dat dan weer wel (of niet).