Luistert! Kookpotcast 18 gaat over chocola, groenten en piranha’s

Hij staat live, de Kookpotcast van Merit Hondelink en Amanda Brouwers waarin wij de hoofdrol spelen. Amanda en Merit bezoeken mensen van divers pluimage die wat te vertellen hebben, praten terwijl er wordt gekookt. Erg leuk om naar te luisteren.

Kilk op de afbeelding en ga naar kookpotcast 18

We zijn in nummer 18 aan het woord en de middag is samengevat in een goed half uur. In vorige afleveringen kwamen o.a. Danny Jansen, Marleen Willebrands, Christianne Muusers, Charlotte Kleyn, Manon Henzen en nog twaalf anderen voor de microfoon. (De latere podcasts hebben de naam van de gast in de titel, de eerdere niet.)

vlnr: Merit Hondelink, Gerhard Bathoren, Amanda Brouwers.

Maand van de Geschiedenis

Merit vroeg of we wilden meedoen. Ja! Natuurlijk! En ze zei: “Voor de Maand van de Geschiedenis is het thema Oost-West.”
Oeps. Veel van de groenten die we vandaag de dag eten (tomaten, aubergine, aardappel, bonen, mais e.d.) komen uit Zuid-Amerika, dat is voor ons naar het westen. Maar om redenen die we in de podcast uitleggen, koken we niet daarmee, maar met chocola. Echte chocola. En ook cacao komt uit Zuid-Amerika.

Amanda en Merit

We kennen Merit vanuit onze activiteiten met Stichting CELL – Culinair Erfgoed van de Lage Landen. Merit is archeologe die zich heeft toegelegd op eten en dan meer specifiek op de plantaardige kant ervan. Archeobotanie, heet dat. Amanda promoveert in de journalistiek. Beide zijn verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen.
We hebben met enige regelmaat contact met Merit. Over en weer. Want heel vroeger werden er natuurlijk ook planten/groenten gegeten. Het zal daarom niet verrassend zijn dat het accent van de Kookpotcast op culinaire geschiedenis ligt. En dat is leuk!

Plaats een reactie