Het Amersfoortse project van Moesie de MoestuinCoach gaat in 2012 landelijk. Het project richt zich op kinderen t/m twaalf jaar en begeleidt hen een seizoen lang via social media met hun eigen moestuintje in de achtertuin of op balkon. Zo leren ze op een leuke manier hoe groente groeit en hoe lekker het kan zijn. Na een overweldigend succes in de regio Amersfoort (1100 kinderen, 325 tuintjes, 933 kg groenten) kan nu iedereen in Nederland mee doen.
Een vierkante meter voor kind en eigen groente
De vierkantemetertuin is tegenwoordig populair; dat is ook de minimale oppervlakte die het kind nodig heeft. En iedereen kan in de tuin of op het balkon wel zo'n oppervlakte missen, toch? Of wat dacht u van een lapje grond bij de buitenschoolse opvang?
Wat is de MoestuinCoach
De moestuincoach heeft tot doel iedereen te laten zien hoe leuk, makkelijk en lekker moestuinieren is. Samen zorgen we er dan voor dat we minder voedselkilometers maken, minder eten weggooien en gezonder eten. De MoestuinCoach 'Moesie' begeleidt iedereen een heel kweekseizoen lang via social media (Facebook, Hyves en Twitter) van eind februari tot oktober. Zo staan de deelnemers er nooit alleen voor.
En dat alles kost slechts € 25,–, inclusief zaden. Geen geld, vinden wij. En met de oogst wordt het makkelijk terugverdiend. Kijk op www.moestuincoach.nl. Het nieuwe project begint eind februari al.
En? Is dit geen leuk cadeau-idee?
Alles wordt geregeld
Moesie verschaft alle benodigde zaadjes en vertelt via wekelijkse MoesieMails wanneer wat te zaaien en te oogsten. En komen het kind en/of de ouders er niet uit, dan mailen ze Moesie.
Moestuin doet kinderen groente eten
Een moestuin is niet alleen erg leuk, maar ook leerzaam en door de opzet van Moesie een echte gezinsactiviteit. Onderzoek wijst uit dat kinderen met een eigen moestuin meer groenten eten dan kinderen zonder een moestuin (bron: The Times). De Britse kinderen gingen van een gemiddelde van 1,9 stuks groenten en fruit per dag naar 4,5. Dit is in lijn met de ervaringen van de ouders die in 2011 meededen met het MoestuinCoach project.
Het enige wat we ons afvragen: waarom is Moesie een peer? En geen bloemkool, radijs of iets dergelijks?