Radicchio met provolone en hazelnoten

Bron: Adriano

radicchio provelone - lang.jpg

1 radicchio di Chioggia (dat is die bekende ronde); stuk provolone; handje hazelnoten; evt wat (hazel-)notenolie, peper & zout

Een mandoline is erg handig. (Nee, niet dat muziekinstrument, maar dit.) U snijdt er de radicchio mee in dunne reepjes. En ook de provolone. Niet te dik allemaal.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Neem de er uit en hak grof – hoeft niet voor alle noten.
Meng alles met wat notenolie. Olijfolie mag ook. Als u het niet kunt laten wat peper; zout beter niet, omdat het vocht onttrekt aan de gesneden radicchio.

3 november 2011
We aten bij Adriano. En dit was een van de groentengerechten die hij voorschotelde. Lekkere eenvoud.

12 november 2011
We gaan bij Gerrit en Tilly bridgen. Een tornooitje met een man of twaalf. Of we allemaal iets wilden maken en meenemen. Ik dit. Drie (of vier) radicchio's opgeofferd en het ging schoon op. (Het bovenstaande is voor vier mensen.)

OPMERKINGEN
1.   Radicchio wordt in Nederland wel eens rode sla genoemd. Fout, fout, fout. Heeft niets met sla te maken.
2.   Geen provolone? Neem dan een weinig uitgesproken stevige kaas.

Plaats een reactie

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.