Uitbreiding op 1 januari 2021

Op 1 januari 2021 wordt het formeel De Tuinen van MergenMetz. Maartje en Gerhard gaan, ieder op hun eigen wijze, met ons meedoen. Zij, en hun twee dochters, komen ook op het erf wonen.

Wat ooit, pakweg vijftien jaar geleden begon als een hobby, ontwikkelde zich tot een doorgeslagen hobby met de naam MergenMetz, dat steeds bekender werd. We organiseerden workshops, open tuinen, eerst deden we mee met de Velt Open Ecotuinen – eerste weekeinde van juni – maar de laatste vier keer hadden we ons eigen Sint Jan-evenement rond de 21ste juni. (Het eerste lustrum in 2020 moesten we helaas annuleren.)

Maartje kwam tweede helft 2019 als vrijwilligster, ze zag en ze ontwikkelde een deel van de tuin voor verfplanten. Zij deelt dezelfde passie. En haar echtgenoot Gerhard is gepassioneerd kok. In de afgelopen jaren had hij al een paar maal bij ons gekookt c.q. workshops verzorgd.

In de voorbije tijd gebruikten we al vaker de term De Tuinen van MergenMetz – biologische moestuin, Eetbare Siertuin, herboristentuin en sinds 2020 ook verfplanten. En bij de komst van Maartje en Gerhard hebben we de naam dan ook maar veranderd. Wat we doen mag je etnobotanie noemen: we verdiepen ons in de relatie tussen plant en mens, in de breedste zin en dragen dat ook uit.

We gaan op dezelfde voet door. Ons motto ‘Terug naar de Wortels’ blijft dan ook gewoon bestaan.

2 gedachten over “Uitbreiding op 1 januari 2021”

Plaats een reactie