VELT op YouTube

YouTube kent een eigen VELT-kanaal. Hierop zijn momenteel al bijna dertig informatieve tuinfilmpjes te zien, zoals het nemen van winterstekken, het snoeien van rozen maar ook het maken van overwinterplaatsen voor wespen en bijen.

Toffe Tip

VELT op YouTube - Woonplaats wespen en bijenDe filmpjes beginnen steevast met "Toffe Tip". VELT-lesgever Frans De Smedt legt in iets meer dan een minuut uit hoe of wat of waar het om gaat. Zeer helder en instructief. Zelfs een doorgewinterde tuinier heeft er wat aan – al is het maar een (her-)bevestiging van zijn eigen werkwijze.

 

 

VELT op YouTube - Toffe TipEen en ander is goed voorbereid. We kunnen zien dat een week geleden het filmpje Borders ruimen is ge-upload. Die moet in het vroege voorjaar van 2009 zijn opgenomen, want sneeuwklokjes zijn er nog niet. Wel sneeuw, maar niet in de film.

 

 VELT? VELT!

VELT op YouTube - Handboek Ecologisch TuinierenVELT is de van origine Belgische (Vlaamse) Vereniging Ecologisch Leven en Tuinieren. In Vlaanderen behoorlijk groot en actief. Nederland kent ook een VELT-organisatie met afdelingen in het land. VELT heeft vele publicaties op haar naam staan, o.a. het geweldige moestuinboek Handboek Ecologisch Tuinieren.

Eens in de twee maanden verschijnt het periodiek Seizoenen, met tips en nieuws over ecologisch leven, tuinieren en koken.

Tegen het einde van het jaar begint De Grote Inventarisatie. VELT-leden kunnen collectief zaden komen van Nederlandse, Duitse, Belgische en Franse EKO-zadenleveranciers.

Maar dan moet u wel lid zijn. Lid worden? Klik hier.
Klik hier voor het VELT-kanaal op Youtube

Plaats een reactie