Witlof ingetafeld

Het is er weer de tijd voor. We hebben prachtige witlofpennen ingetafeld. Als het een beetje meezit genieten we eind februari van deze groente.

Een week of wat geleden rooiden we de pennen en lieten ze afsterven. Gezien de regenperiode, onder glas van de koude bak.
We tafelen ze ook in de koude bak in. In vochtige rulle grond, waar deze zomer de butternut squash groeide. En dan het glas erover. Water geven is nauwelijks nodig.

Lees hier alles over witlof en de teelt. (We gaan dat in dit bericht dus niet herhalen.)

Uitdunnen helpt

De pennen zijn dit jaar mooi. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik wat zorgvuldiger heb uitgedund, dus de planten die overbleven konden mooi en stevige penwortels vormen.

In de bak liggen ze al klaar, mooi op maat bijgesneden

Verloopstukken

Soms ziet een pen een reden om te splitsen. Volgens mij hoeft dat niet eens een kiezelsteen te zijn. Maar de hoeveelheid wanproducten was gering. Voer voor de varkens!

1 gedachte over “Witlof ingetafeld”

  1. Hadden we het maar nooit geschreven: “Als het een beetje meezit genieten we eind februari van deze groente.” De winter 2012-2013 duurde erg lang en was koud.

    De winter 2013-14 was pet. En ja, we aten in februari witlof!

Plaats een reactie

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.