Aardappelstoofpot

Bron: Smaakmakend, winter 2007
4 rode uien; 2 eetl. olijfolie; 8 tenen knoflook, ongepeld; 3 takjes rozemarijn; 750 gr. winterpeen, geschild en in dikke plakken; 750 gr vastkokende aardappels (roseval), schoongeboend, in kwarten; 200 ml groentebouillon; 1-2 eetl. rode wijnazijn; peper & zout

Verwarm de oven voor op 175o C. Pel de uien, maar laat de wortelaanzet zitten. Snijd ze door de wortelaanzet in kwarten (zo vallen ze niet uit elkaar). Verhit de olijfolie in een ovenbestendige braadpan. Laat hierin de uien, al omscheppend, en met wat zout, bruin kleuren. Voeg de knoflooktenen en rozemarijn toe en bak een minuutje mee. Doe dan ook de peen en de aardappelstukken in de pan. Alles goed door elkaar scheppen en de bouillon erbij gieten. 

Deksel op de pan en in de oven schuiven. Tussendoor een paar keer omscheppen. Na drie kwartier het deksel van de pan halen en na nog eens een kwartier tot half uur zijn de groenten gaar. Op smaak brengen met peper en zout.

Nog niet gemaakt

Plaats een reactie