Roerbak van spruitjes, champignons en gember

bron: Smaakmakend, winter 2007
600 gr kleine spruitjes; 2 eetl. arachideolie; 2 sjalotjes, fijngehakt; 5 cm gemberwortel, fijngehakt; 300 gr kastanjechampignons, gehalveerd; 125 gr cashewnoten; 2-3 eetl. sojasaus; 1 theel. sesamolie

Kook de spruitjes 4 minuten voor in ruim gezouten water. Uit laten lekken. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de sjalot en gember. Voeg de champignons toe en roerbak 2 minuten. Voeg daarna de spruitjes toe en roerbak nog eens 3 minuten. Als laatste de noten erbij. Breng op smaak met sojasaus en sesamolie.

13 december 2007
Dit recept stond te trappelen om te maken. Om 16:00 zaten de spruiten nog aan de plant, om 17:30 uur in onze magen

OPMERKING
1.    Lekker met rijst.
2.    Spruitjes moeten normaliter kort koken. Maar 4 minuten is zelfs misschien wel te lang. Toegegeven: ik heb de begintijd niet opgenomen, maar ze zullen niet langer dan vier minuten gekookt hebben en ze waren al zacht. Misschien omdat ze zo vers waren (meer water van binnen, daardoor eerder op gaar-temperatuur?)
3.    Gegeten met gemengde paddestoelen (gedroogd, geweekt). Niks mis mee.
4.    De sojasaus en sesamolie…. ja, het is lekker, maar het wordt er meteen zo Chinees van. En spruiten hebben zo'n eigen smaak.

1 gedachte over “Roerbak van spruitjes, champignons en gember”

Plaats een reactie