In de oven gebakken aardperen met dunne prei en dan een lekkere dressing, hazelnoten en wat kaas. Jummie!
- 600-700 gr aardperen, ongeveer even dik, schoon geschrobd
- 1 st prei, in heel dunne ringen
- olijfolie
- 3 eetl kwark
- 1 scheutje volle melk
- peper uit de molen
- 2 handen hazelnoten
- paar handen geraspte kaas (gewone Goudse, Remeker of welja, Parmezaan)
- 3 eetl rode wijnazijn
- 1-2 theel fijne (Dijon) mosterd
- 1 eetl olijfolie
- 1-2 eetl hazelnotenolie (of walnotenolie)
-
Verwarm de oven voor op 200° C
-
De schoongeschrobde aardperen, als ze wat dikker zijn, in de lengte halveren. Haal ze door de olijfolie en leg ze in een bakbak in de oven. Gedurende een minuut of 20 – 30 (afhankelijk van de dikte van de aardpederen).
-
Onderstussen snijd je de prei, mengt die in een kom ook met wat olijfolie en peper uit de molen.
-
Haal de schaal met de aardperen uit de oven en strooi er de prei over/door. Zet terug in de oven voor hooguit 10 minuten.
-
Meng wat kwark met melk en wat peper tot een, uh, iets dunnere kwark. (Die scheppen we straks bij de groenten op het bord, dus het moet niet te dun worden.)
-
Maak in een kommetje van de mosterd, oliën en azijn een dressing.
-
Rooster hazelnoten in een droge koekenpan boven het vuur. En plet ze daarna wat door er met een platte houten lepel op te drukken.
-
De aardperen zijn nu wel zacht en de prei zal wel goed bruin geworden zijn.
-
Meng met de dressing
-
Schep de aardperen en de prei op de borden. Strooi er wat hazelnoot over en geraspte kaas. En leg er een kloeke lepel kwark naast. Serveer.
Eerlijk gezegd ben ik nooit erg trouw aan een recept, nu ook niet 😇. Ipv kwark had ik creme fraiche van haver en daarmee (en een beetje tijm) heb ik er een gratin van gemaakt. Op het bord de hazelnoten erover gestrooid. Ik vind het een supercombi, prei, hazelnoot en aardpeer. Bedankt voor het idee!
Wat gebeurt er eigenlijk met die dressing, dat wordt niet vermeld. Grtjs
Goede opmerking. Er op het laatste doorheen mengen. Is subiet aangepast!