Artisjoksaus

Artisjokpesto of artisjoksaus

Een dikke saus gemaakt van gekookte artisjokharten, voor over de pasta of als een pesto ergens op te smeren

Gang: saus
Keuken: Italiaans
Ingredienten
  • 240-280 gr artisjokharten (gekookt, gegrild, uit pot)
  • 2 tenen knoflook
  • 20-30 gr vers geraspte Parmezaanse kaas
  • rasp dunne rasp van 1 citroenschil
  • sap van ½ citroen
  • 4 eetl olijfolie
  • 2 eetl water
  • bosje peterselie (platte!), blad gehakt
Bereiding
  1. Als je artisjokharten uit pot of blik gebruikt, laat het flink uitlekken. (Als uit olie, dat kan je die olie gebruiken)

  2. Doe alles in een grote mengbeker en pureer. Met staafmixer of in de keukenmachine.

  3. Met wat meer of minder water, bepaal je zelf de stevigheid die afhankelijk is van het doel. Smeren op een stukje stokbrood of mengen met een pasta.

  4. Breng op smaak met wat peper uit de molen. Zout zal niet hoeven, gezien de kaas.


5 augustus 2022
Bijna te geef, verse ravioli gevuld met artisjok en pecorino. We betaalden er op de late vrijdagmiddag een grijpstuiver voor. Maar ja, daar moest een passende saus bij. Deze (dus) gemaakt. Gemengd met de ravioli opgediend. Eroverheen nog een beetje peterselie en wat van de geraspte kaas. En dat was zeer smakelijk
Maar de dikkere uitvoering van de saus is ook uitermate geschikt als “pesto” of voor andere doelen. Gewoon mengen met spaghetti? Waarom niet.

Plaats een reactie

Waardering