Een heerlijke bietensalade met quinoa, Hollandse garnalen en olijven, kappertjes en meer.
- 200 gr Hollandse garnalen
- 400 gr gekookte bieten, in kleine blokjes
- 1 st rode ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, geperst (minstens een kwartier tevoren)
- 5 st augurkjes, in plakjes
- 2 eetl kappertjes (zie op zout, en dan natuurlijk gespoeld)
- 10-20 st zwarte kalamata olijven, in plakjes
- 1 eetl mayonaise
- 100 gr quinoa
- verse peterselie (geen krul, maar platte!), fijngesneden (optioneel)
- beetje olijfolie
-
Kook de quinoa volgens de instructies op het pak. Afgieten en uit laten lekken/dampen.
-
fruit de ui en de knoflook zachtjes, in een koekenpan, in een scheutje olijfolie. Tot de ui glazig is.
-
Men vervolgens, in een ruime kom: alles en roer dan de mayo erdoor.
-
Zet koel weg. Kan morgen ook worden gegeten 🙂
22 oktober 2023
We hebben de bieten wat uitgedund. En dit recept stond nog ergens opgeslagen. Vreemd genoeg hebben we de laatste tijd weinig quinoa gegeten, dus mooie gelegenheid om de rest die in het pak zit te gebruiken.
Dit is een zeer smakelijke salade, maar dat moet ook wel met augurkjes, kappertjes en olijven.