|
15 augustus 2013 Er eten vijf vrienden mee. Dat betekent dat er kan worden geëxperimenteerd. Naast de panelle (met kikkererwtenmeel) is dit iets anders. Kastanjemeel is van nature al vrij zoet. Castagnaccio (ook bekend als baldino, ghirighio ofpattona) is een traditioneel noordelijk Italiaans gerecht. Over het algemeen is het een vrij dunne koek, een cm of twee. Het is een wat weeïg smakende taart. Dat komt sowieso door het kastanjemeel, maar misschien wat meer zout? Wij serveerden het met een bolletje vanille-ijs. Dat maakt het helemaal goed. Bereiding Verwarm de oven voor op 200o Celsius. |
|
|
|
Giet dit beslag in de bakvorm. Druk er zachtjes de pijnboompitten op vast, trek de blaadjes van het takje rozemarijn en verdeel deze over de taart en besprenkel het geheel met de rest van de olie.
Bak tegen de veertig minuten (kijk eens na een half uur) tot de bovenkant krokant is en barsten vertoont.
Laat wat afkoelen in de vorm, serveer warm.