Pannacotta

bron: de halve wereld
½ l slagroom; 50 gr suiker; 4 blaadjes gelatine; 1 vanillestokje, in de lengte opengesneden

Breng de room met de suiker en het vanillestokje langzaam aan de kook. (Het kan makkelijk overkoken!) Draai het vuur uit en laat 10 minuten staan.
Week de blaadjes gelatine in water. Als ze zacht zijn, uitknijpen en de gelatine vervolgens door de room roeren, tot het is opgelost. Neem het vanillestokje uit de pan.

Neem kopjes of schaaltjes en spoel deze om met koud water. Of neem plastic bekertjes (dan kan je de puddinkjes er straks makkelijk uit knijpen). Vul ze en laat vier uur opstijven in de koelkast.

En dan. Het puddinkje is vrij zoet en daar hoort wat tegenover te staan. Bijvoorbeeld:

Rode bessensaus: pureer 250 gr rode bessen. Doe er geen suiker bij (dus het is wat zuur) en schenk wat over elk puddinkje.

Espressosiroop (Volkskrant 16 juni 2008): neem 1 dl espressokoffie, 60 gr rietsuiker en ½ blaadje gelatine. Week de gelatine in water. Los de suiker op in de hete koffie en doe de uitgeknepen gelatine erbij. Los het roerend op en laat het afkoelen. Schenk wat over elk puddinkje.

24 juni 2008
De variant met bessensap smaakt uitstekend!

OPMERKINGEN
Let op: er bestaat ook slagroom die reeds is gezoet. Dan uiteraard geen suiker meer toevoegen.

Plaats een reactie