Dubbelgedopte tuinbonen met salie

herkomst: onbekend
(Als bijgerecht voor 2 personen:) 1½ kg tuinbonen in de dop; 20 gr. boter; 1 eetl. salie, fijngehakt; 1 dl bouillon; zout

Dop de tuinbonen en was ze. Kook de bonen 1 minuut in ruim kokend water en spoel ze af onder de koude kraan. Verwijder de velletjes van de boontjes. Smelt de boter in een koekenpan. Voeg de dubbelgedopte tuinbonen en de fijngehakte salie toe en schep alles door elkaar, tot de boontjes rondom bedekt zijn met boter. Doe de bouillon erbij. Draai het vuur hoog en kook de boontjes gaar (2 – 3 minuten). Op smaak brengen met zout.

Nog niet gemaakt.

Of toch wel?

1 gedachte over “Dubbelgedopte tuinbonen met salie”

Plaats een reactie

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.