Een taartje met aardpeer en champignons

250 gr ricotta (een bekertje); 4 eieren; pakweg 500 gr aardperen; fikse bos platte (!) peterselie, blad gehakt; 2 ui; 3 tenen knoflook, fijngehakt; 500 gr champignons, schoongemaakt en in betrekkelijk kleine stukjes; peper & zout;hartig taartdeeg of bladerdeeg; olijfolie; paar handjes geraspte smaakvolle belegen kaas (bijv. Remeker)

8 februari 2013
Dit taartje is ontstaan omdat ik nog een rest bladerdeeg had. Dat was te klein, maar ik heb het dunner uitgerold. Èn ik had zin in de gebakken aardperen met paddestoelen. Kortom: 1+1=2.

Een taartje met aardpeer en champignons 1.jpg

Bereiding

Verhit de oven op 220o C.

Schil de aardperen en snijd ze in pakweg ½ cm dikke plakken. Neem een koekenpan, verhit wat  olijfolie en bak de aardpeerplakken. Een minuut of vijf tot tien op matig vuur/ Voeg wat later de knoflook toe (als u die meteen meebakt, wordt die te bruin) en de paddestoelen. Flink omscheppen en even doorbakken. Klaar. Vuur uit.

Ondertussen heeft u de taartvorm ingevet (of bakpapier), met deeg bekleed en tien minuten blind voorgebakken. En dus weer uit de oven hebt gehaald.

Een taartje met aardpeer en champignons 2.jpg

In een ruime kom mengt u de ricotta met de 4 eieren. Gebruik desgewenst een mixer. Als het mengsel van aardperen in de koekenpan wat afgekoeld is, deze overhevelen in de kom. Mengen. En meng de peterselie er door. Flink wat peper erover malen en zout. Proef. (Het mag wel wat 'hoog in de smaak' zijn. Want koud is de taart nog veel lekkerder!)
Giet over in de taartvorm en bestrooi met de kaas. 
Bak gedurende een twintigtal minuten. Tot de bovenzijde goudbruin is en de taart stevig voelt.

OPMERKINGEN
1)   Wij hadden, zoals u ziet, een vierkante bakvorm en alleen voldoende deeg voor een bodem(pje).

1 gedachte over “Een taartje met aardpeer en champignons”

  1. Vanavond hebben we dit recept gemaakt. Ik had alleen geen peterselie, in plaats daarvan een flinke hand gedroogde tijm gebruikt. Als paddestoelen had ik oesterzwammen en shi-take. Ik vond het erg lekker, voor de echtgenoot had er wat meer smaak/zout in gemogen. Morgen gaan we het koude restje opeten, ik ben benieuwd of dat inderdaad lekkerder is 🙂

    Beantwoorden

Plaats een reactie