Fagiolini in umido

uit: Aan tafel in Toscane, uitg. De Lantaarn, 2002
500 gram sperziebonen; 1 blonde of rode ui, grof gehakt; 2 eetl. olijfolie; 500 gram tomaten, ontveld en ontzaad (niet echt nodig); handvol verse basilicumbladen; zout & peper

Neem een kasserol. Fruit de ui in de olijfolie tot ze geel glazig is. Voeg de sperziebonen toe en roerbak het geheel tot ze goed met de olie en ui zijn bedekt. Doe het vuur laag. Knijp de tomaten met de handen boven de pan fijn. Scheur of snij de basilicumbladen grof. Schep ze er doorheen. Doe het deksel op de pan en laat het ca. 20 minuten zachtjes koken tot de sperziebonen beetgaar zijn. Af en toe omscheppen. Doe het geheel in een schaal. Kan heet of lauw worden gegeten.

18 juli 2005
Ik had ca. 650 gram purple teepee.

OPMERKINGEN
Ik had de bonen niet gebroken. Het lijkt erop dat het dan veel langer duurt voor ze gaar zijn. Maar het kan ook aan de purple teepee liggen.

1 gedachte over “Fagiolini in umido”

  1. Het is nu negen jaar later en inmiddels is bekend dat sperziebonen niet erg gaar worden in een zure (tomaten-)omgeving. Dus kook ze eerst voor en voeg ze later samen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.