Circassische saus

Circassische saus
Kooktijd
15 min
 

Een dikke saus van walnoten. Circassiërs leven in Turkije, in diaspora – Zij die geen Rus wilden worden, zijn door de Russen in 1864 uit de Noord-Kaukasus verdreven.

Gang: Bijgerecht
Auteur: Madhur Jaffrey’s Vegetarische Gerechten
Ingredienten
  • 85 gr walnoten
  • 60 gr brood (zonder korst)
  • dl melk of iets meer
  • snuf zout
  • beetje groentenbouillon (van een blokje)
Bereiding
  1. Doe alle ingrediënten in een blender en maak er een gladde (dikke) saus van. Niet te dik, maar zeker niet te dun.


30 mei 2006
Het is sla-tijd. Dus eten we geheel in Italiaanse stijl een flinke bak gemengde sla (vierjaargetijden, snijsla, raket, tomaten) en daarna een pastagerecht. Met deze saus.

29 juli 2019
We zullen het heus nog wel eens hebben gemaakt….. of dertien jaar niet? Tempus foetsie. In elk geval gaat het vanavond door de Turkse sperziebonensalade. Rekening houdend met de herkomst van de Circassiërs, is dit dus een staaltje van integratie met de autochtone Turkse keuken.
Wilma en Jan-Paul komen langs.

Plaats een reactie

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.