Gebakken paddestoelen en aardperen

Funghi e topinambur trifolati

Uit: Marcella Cucina

(Voor 6 personen:) 500 gr. aardperen; 500 gr. verse paddestoelen (shiitakes; oesterzwam; eekhoorntjesbrood); 1 eetl. knoflook, gehakt; 3 eetl. peterselie, fijngehakt; peper; zout; 3 eetl. olijfolie

Schil de aardperen, was ze en snijd ze in zo dun mogelijke plakjes (evt. mandoline gebruiken). Was de paddestoelen, dep ze droog en snijd ze in de lengte, van de hoed tot de onderkant van de steel, in zo dun mogelijke plakjes. Bak de knoflook op halfhoog vuur in een braadpan of koekenpan (voldoende grootte nemen) tot ze goudbruin is. Doe de peterselie erbij. Roer een paar keer om en leg dan de paddestoelen en aardpeerschijfjes erbij. Schep een paar keer goed om, strooi er peper en zout bij en zet het vuur zeer laag en doe het deksel op de pan.
De paddestoelen zullen heel wat vocht afgeven. Laat pruttelen terwijl u af en toe omschept, tot alle vocht is verdampt en de aardperen zacht aanvoelen. Als er nog vocht in de pan zit terwijl de Eaardpeerplakjes gaar zijn, haal dan het deksel van de pan en zet het vuur hoger om het vocht te laten verdampen.

Dit gerecht kan tevoren worden klaargemaakt. Wel langzaam en goed opwarmen en af en toe de aardperen en paddestoelen omscheppen.

3 december 2006 
Zoals het recept is beschreven is het een bijgerecht. Wij hebben het vandaag als hoofdgerecht gegeten. Dit is genoeg voor twee personen.

OPMERKINGEN
Ik heb paddestoelen uit blik gebruikt en per abuis een blik cantharellen. Uitzonderlijk lekker gerecht. Veel, maar niet te veel peper gebruiken.

 

Plaats een reactie