Geroosterde aardperen zijn enigszins knapperig van buiten en lekker zacht en zoet van binnen. Makkelijk te maken. Alleen even schrobben.
- 8 st aardperen (ca. 75 gr elk)
- beetje (arachide-)olie
- boter
- peper uit de molen, naar smaak
-
Verwarm de oven voor op 200o C.
-
Was en boen de aardperen. Schil ze niet. Dep ze droog.
-
Wrijf ze in met olie en leg ze in een bakblik. Eventueel op een vel bakpapier.
-
Bak ze 40 tot 45 minuten, of tot ze net zacht zijn. (Inprikken met een mes of breinaald om te testen.)
-
Meteen opdienen.
-
Om te eten doormidden snijden en er evt. een klontje boter op leggen. Bestrooien met peper en zout.
- De buitenkant blijft knapperig en de binnenkant moet ‘zo zacht mogelijk
- Wij hebben ze niet doormidden gesneden geserveerd, maar gewoon zo. Ook goed.
7 februari 2016
Volgens de administratie van onze website staat dit recept sedert 2 december 2007 als ‘nog niet gemaakt’ te boek. Vandaag dan. En we aten het met schaapslever masala (kaleji masala).
De aardperen zijn ronduit verrukkuluk.Aanrader. De enige moeite die er is, is het goed schoonmaken c.q. schrobben van de aardperen.
7 februari 2016
Volgens de administratie van onze website staat dit recept sedert 2 december 2007 als ‘nog niet gemaakt’ te boek. Vandaag dan. En we aten het met schaapslever masala (kaleji masala).
De aardperen zijn ronduit verrukkuluk. Aanrader. De enige moeite die er is, is het goed schoonmaken c.q. schrobben van de aardperen.
Merci. Heerlijk!
Tip voor het schoonmaken van flinke hoeveelheden aardperen, zoals nu, als de laatsten geoogst worden: ik doe ze in een oude wasmachinetrommel en zet er dan de hogedrukspuit op. Werkt echt!
Jammer geen zoete aardappel recepten.
Tja. Het kan niet alles zijn. Ons uitgangspunt is wat we uit eigen tuin halen. Maar als je op ‘bataat’ of ‘zoete aardappel’ zoekt, vind je een stuk of zes recepten waarin het wordt gebruikt. Tot uw dienst!
Ik had hele mooie, gave aardperen gekocht, dit recept uitgeprobeerd, verrukkelijk, gegeten met scheutje goede olijfolie en wat zout.