Gevulde appel uit de oven

bron: La Cucina Italiana 12-2009
4 appels (Golden Delicious); 4 gedroogde vijgen; 20 gr hazelnoten, geroosterd (droog in een koekenpan); 8 dadels; 20 gr rozijnen, 5 minuten geweekt in lauw water; rietsuiker

Verwarm de oven voor op 200o C.
Gevulde appel uit de oven.jpgSnijd de dadels en vijgen in stukjes. Plet of maal de hazelnoten grof. Knijp de uitgelekte rozijnen nog eens uit en meng ze met de andere ingrediënten. Verwijder met een appelboor het klokhuis van de appels en schil ze. Vul ze met het vruchten-nootmengsel en zet ze in een ovenschaal. Bestrooi ze met wat rietsuiker. Zet de appels 10-15 minuten in de oven. Leg ze daarna op de borden, doe het vocht in de schaal over in een pan en verwarm dat met een eetlepel water. Schenk deze siroop om de appels.

26 december 2009
Tweede Kerstdag is een dag dat het makkelijker kan en mag. Dit is wel heel erg makkelijk en lekkerder dan we hadden verwacht.

OPMERKINGEN
appelschillerWe hebben een appelschiller gebruikt die de appels tevens in schijven snijdt. Dat verklaart het ribbelprofiel dat op de foto zichtbaar is.

Plaats een reactie