Gevulde courgettebloem met mozzarella

bron: Internet
4 courgettebloemen; 2 bolletjes mozzarella, in kleine stukjes gesneden; 2 lente-ui, fijngesneden; 10 blaadjes salie, fijngesneden; 8 stukjes gedroogde tomaat, fijngesneden; beetje roomboter (om te stoven)

Snijd het puntje van de courgette en vervolgens, in de lengte, in dunne plakjes, zodat een waaiertje ontstaat. Niet te enthousiast en te ver in de lengte snijden: de courgette moet wel aan de bloem vast blijven.
Meng de overige ingrediënten. Vul hiermee voorzichtig de courgettebloem en vouw deze dicht. Maak wat boter warm, stoof de gevulde bloem 7 minuten op een heel zacht vuur, met het deksel op de pan.
Schep heel voorzichtig de bloem op de borden met wat stoofvocht ernaast.

18 juli 2008
Het moest er maar eens van komen, zelf gevulde courgettebloemen maken. Dit leek mij het makkelijkste van de drie recepten die ik heb verzameld. Zijn we enthousiast? Mwa. Toegegeven, het is niet alledaags om gevulde courgettebloemen te serveren.

OPMERKINGEN
1.    Het smaakt zoals je op basis van de ingrediënten mag verwachten. De mozzarella is een uitstekend bindmiddel. De gedroogde tomaat was in ons geval te zout. Combineer dit met de smaak van salie en dan is het niet je-dat.
2.    De volgende keer dat ik het met mozzarella maak (en stoof) zou ik stukjes ontvelde verse tomaat gebruiken, verse basilicum, wat zout en misschien wat peper.

Plaats een reactie