Courgettebloem met een vulling van langoustine

bron: Ambiance in de keuken, 4 seizoenen kookplezier

4 courgettebloemen met courgettetjes er nog aan; 8 langoustines; 100 g coquilles St Jacques; 250 g tongfilets;
0,1 dl water; 5 cl sherryazijn; 5 cl truffelsap; 5 cl notenolie; 10 cl maïskiemolie; peper & zout; ½ eetl vloeibare honing; ½ eetl dragon, fijngehakt; ½ eetl dille, fijngehakt; 1 eetl bieslook, fijngehakt; 4 lente-uitjes, fijngehakt

Haal de stamper uit de courgettebloem.
Snijd het kontje van de courgette af en snijd ‘m in de lengte een aantal maal – niet helemaal – in en vorm een waaier. De bloem moet er wel aan blijven.
Vul de bloem met een mengsel van langoustine, coquilles en tong. Kruid de bloem met peper en zout. Stoom het geheel gedurende 10 tot 15 minuten, naargelang van de dikte van de vulling.

Bereid de vinaigrette. Roer het water, de sherryazijn, de truffelsap, notenolie en maïsolie goed doorelkaar. Breng op smaak met peper en zout en met wat vloeibare honing. Verwarm deze vinaigrette lichtjes. Overgiet de gestoomde bloem met warme vinaigrette en bestrooi met fijngesnipperde kruiden (dragon, dille, bieslook en lente-ui).


Nog niet gemaakt


OPMERKINGEN
De bloem zo maar vullen met een mengsel van langoustine, coquilles en tongfilets is wat raar. Het zal gepureerd moeten worden, denk ik. En dan lijkt het mij spannend dit niet met alles te doen. De tongfilets zijn een uitstekend bindmiddel. Misschien een deel van de langoustines en coquilles mee pureren en een deel grof snijden.

Plaats een reactie