bron: chefkoch.de; ichkoche.at
Voorgerecht voor vier tot zes personen. Hoofdgerecht voor twee.
500 gr aardappelen; 150 gr daslook, schoon blad; bosje (10 gr) bieslook, heel klein gesneden; ca. 90 gr kaas, dun geraspt; 1 theel ras el hanout (zie opmerking); 3 eieren; ca. 100 ml slagroom en ca. 200 ml melk; verse peper en zout; klont boter
Wij gebruikten een quicheschaal met een diameter van 30 centimeter.
Verwarm de oven voor op 180o C.
Als het nodig is, was de daslook, dep de bladen droog en snijd ze gemiddeld dun.
Doe de daslook en bieslook in een kom.
Schil de aardappelen en snijd ze in zeer dunne plakjes. Een mandoline is handig hierbij.
Doe de aardappelplakjes meteen losjes in de kom bij das- en bieslook en meng het. De kruiden blijven enigermate aan de natte aardappelplakjes hangen.
Vet de ovenschaal (quicheschaal) in met boter.
Leg de aardappelplakjes, vermengd met de kruiden, dakpansgewijs erin. Niet alle kruiderij blijft aan de plakjes hangen, dus meng er wat losjes over en tussen.
De plakjes die u eventueel overhoudt, nog op de eerste laag leggen.
Maak in dezelfde kom (het hindert dus niet als er wat kruiden achter zijn gebleven) een beslag van de eieren, melk, room, kruiden, peper, zout en kaas.
Giet over de aardappel en kruiden die in de schaal liggen.
Zet gedurende een 40 minuten in de oven, tot de bovenzijde mooi bruin is.
Klaar? Snijd in punten en serveer.
11 april 2016
De daslook staat volop in onze tuin. En we speuren naar nieuwe recepten, ideeën. Het is geen alledaagse groente, maar onze oosterburen weten er wel weg mee. Dus speuren we op Duitstalige websites. Deze smaakt uitstekend. Mrs. M was er zeer enthousiast over.
Opmerkingen
1) In het oorspronkelijke recept stond 50 gram daslook. Dat is maar niets, vonden wij.
2) In het oorspronkelijke recept stond geen ras el hanout, maar wat nootmuskaat. Mrs.M houdt niet zo van nootmuskaat. Via Smaakvrienden Groenten – we keken bij vrienden van ui – kwamen we op kruiderij ras el hanout, dat we in het keukenkastje hebben staan.
3) Kaas: wij gebruikten Remeker
4) Er kan natuurlijk met andere groenten worden gemengd, zoals een prei (in dunne ringen), dun gesneden reepjes paprika. Wat mosterd erdoor in plaats van ras el hanout.
Ziet er lekker uit! Wij hebben ook daslook in de tuin. Was de 150 gram daslook een goed idee? Of zal ik liever de 50 gram doen?
50 Gram vinden wij te weinig. 150 Gram was rijkelijk, maar daardoor zat er wel een heerlijke smaak aan. Dus bepaal zelf 😉
Hoe kom ik aan daslook om in de tuin te zetten??
Gelukkig kan ik nu om de hoek, in DL, bij de lidl verse daslook kopen dusssss morgen ga ik je recept maken Norbert