Spinaziesalade met rabarberdressing

Lichtgekookte plakjes rababarber op spinazieblaadjes met een zoetzure dressing

bron: The Rhubarb Compendium
4 rabarberstengels, diagonaal, in dunne plakjes gesneden; ¼ cup suiker; 2 eetl. rode wijnazijn; 6 eetl. olijfolie; 16 – 20 spinaziebladen; peper & zout

Doe de rabarber in een ruime pan. Verdeel de suiker erover en doe er water bij, zodat de rabarber ruim onder staat. (Niet te absurd veel water.) Breng het aan de kook, zonder deksel en gedurende exact 2 minuten. Giet af door een zeef en doe de vloeistof terug in de pan. Roer azijn, zout en peper (naar smaak) erdoor en zet het vuur hoog. Kook het flink in, tot er een dl of zo over blijft.
Verdeel ondertussen de spinaziebladen over de vier borden. Leg de rabarberschijfjes er op.
Als de vloeistof voldoende is ingekookt de pan van het vuur nemen en de olie erdoor kloppen. Giet over de salade en meteen opdienen.

Nog niet gemaakt

Plaats een reactie