bron: Internet
500 gr knolcaupienen / mashuaknollen, in brokken; 500 gr aardappels, in brokken; 1½ l groentenbouillon; 2 tenen knoflook, geperst; 1 fikse ui, gesnipperd; scheut olijfolie; 1 ei, losgeklopt; 1 eetl (droge) munt, fijngesneden; 1 eetl platte peterselie, blad fijngesneden; zout naar smaak
Doe eerst de knoflook en laat dit dan tien minuten liggen (lees dit).
Neem een stevige pan en verwarm de olie. Bak de ui glazig, doe er de bouillon bij, breng aan de kook en voeg de knoflook toe, de knolcapucien (mashua) en de aardappelbrokken.
Laat zachtjes koken (kwartier à twintig minuten) tot de knollen gaar zijn.
Pureer – bijvoorbeeld met een staafmixer.
Roer het ei erdoor en de kruiden.
Serveer!
7 december 2014
Anthonetta had afgelopen vrijdag (de 5e december) de knolcapucienen geoogst. Een fikse oogst.
Dus daar moet mee worden gekookt.
Het is een vrij onbekende groente in Nederland. Hoewel men zegt dat het in Peru en Bolivia rijkelijk wordt gegeten, zijn er erg weinig recepten te vinden.
De soep, eens gepureerd, heeft wel wat van dik behanglijm. Maar de smaak is uitstekend.
“Erg lekker,” zei mrs. M. En daar doen we het voor.
Opmerkingen
Dit is een Peruviaans recept. In de oorspronkelijke versie staat geen munt en geen peterselie maar korianderblad (fijngehakt) en huacatay, dat is een bijzonder kruid met een unieke smaak. Het is een tagetes, familie van de afrikaantjes.