Bron: BBC Food
450 gr paddenstoelen, in plakjes of grof gesneden; 55 gr fungi porcini (eekhoorntjesbrood), een uur of langer geweekt en grof gesneden (weekwater bewaren); 2 tenen knoflook, fijngehakt, teentje extra knoflook, gepeld maar heel; olijfolie of roomboter; peper & zout; klein bosje platte peterselie, blad fijngehakt/gesneden; ouder brood
Neem een grote koeken- of braadpan en bak de knoflook zachtjes in olijfolie. Of roomboter – wel lekkerder, maar minder gezond. Doe de paddenstoelen erbij, doe het eekhoorntjesbrood erbij. En wat van het weekvocht (pas op dat zand e.d. niet meegaat). Doe een deksel op de pan en laat op laag vuur een minuut of tien sudderen.
Ondertussen het brood in een koekenpan of op een grillpan of -plaat roosteren zodat het mooie bruine toast wordt. Brood In grove stukken snijden, inwrijven met een teentje knoflook, het paddenstoelenmengsel erop en peterselie erover strooien.
Serveer!
17 november 2016
Omdat Arwen misschien iets later zou komen mee-eten, hebben we dit als hapje vooraf gemaakt. Arwen houdt helemaal niet van knoflook;-)
OPMERKINGEN
1) Wij hebben gedroogde paddenstoelen enkele uren in een laagje water geweekt en dan, bij de bereiding ook nog wat Parijse grotchampignons (lichtbruin). Het mag ook volledig kastanje- of grotchampignons zijn.
2) Peterselie kan er ook aan het einde doorheen worden gemengd.
3) Het teveel aan paddenstoelen kan de volgende dag misschien in een pastasaus worden verwerkt?