Artisjoksaus
Eens je gekookte artisjokharten hebt, is dit een vrij eenvoudig te maken lekkere saus of pesto. Door de pasta of smeer het ergens op.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Eens je gekookte artisjokharten hebt, is dit een vrij eenvoudig te maken lekkere saus of pesto. Door de pasta of smeer het ergens op.
Een heel eenvoudige, zomerse salade van komkommer, koolrabi en olijven. Fris, smakelijk, wat wil een mens nog meer? Een glas witte wijn erbij!
Een goddelijk gerecht met de juiste ingrediënten simpel te maken en o zo smaakvol. En al helemaal voor de moestuinier met tomaten en courgettes.
Een wel heel erg lekkere plaattaart, zoals dat heet, van snijbiet met daarop plakjes rode biet, hazelnoten, feta en wat bosui.
Een koud gerecht met tuinbonen, citroen en verse koriander. En natuurlijk wat kruiderij, zoals komijn, paprika en knoflook.
Een bijzonder smakelijke vegetarische curry met de nodige kruiderij. Wat er nu typisch Pakistaans aan is, is onduidelijk.
Een groentegerecht met veel kool en wat havergrutten. De zoete inslag van de kool in combinatie met wat spekjes, maakt het zeer smakelijk.
Een werkelijk verrukkelijke quiche gemaakt van deze vergeten bladkool of, zoals de Groningers zeggen: snijmoes. Afgetopt met wat tomaatjes.
Dit is een bijzonder ijs van shiitakes met erin verwerkt met chocola gecoate stukjes van deze paddenstoel. En dat is bijzonder smaakvol.
Een verrukkelijk kruidige saus op basis van rabarber. Met ui, knoflook, gember en kruiden. En natuurlijk een pepertje en verse koriander.
Eenvoudig doch o zo smakelijk (bij-)gerecht van cime di rapa, beetje peper en ansjovis. We aten het niet als bijgerecht, maar op pasta.
Een vlot te maken en zeer smakelijk gerecht met hele asperges op een pasta met ei en toegedekt met bechamelsausje.