Koolrabi-komkommer-wortelsalade

KKW-salade (komkommer-koolrabi-wortel)

Een frisse salade met lekker wat groenten uit eigen tuin: koolrabi, wortel en komkommer. Met wat rozijnen en aangemaakt met wat yoghurt en mayonaise en een snuf kaneel

Gang: Bijgerecht
Keuken: India, Internationaal
Voor: 4 Personen
Ingredienten
  • 1 st komkommer
  • 1-4 st wortelen (of 1 stevige winterpeen)
  • 1-2 st koolrabi's (afhankelijk van de grootte)
  • 75 gr rozijnen
  • mayonaise
  • yoghurt
  • kaneelpoeder
  • peper uit de molen en wat zout
Bereiding
  1. Rasp de koolrabi met een grove rasp. Idem voor de wortel(s).

  2. Doe dit in een kom, met de rozijnen.

  3. Snijd de komkommer in de lengte door. Verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd dat elke helft nog een keer in de lengte door.

  4. Snijd de komkommerrepen in niet te dikke plakjes. En doe dit ook in de kom.

  5. Een lepel mayonaise erbij, wat yoghurt (er kan altijd meer bij, nooit minder) en mengen maar!

  6. Breng op smaak met de peper en zout en dan een snuf kaneel (mag niet overheersen.)

  7. Serveer in een schaal of op een bord bij wat anders.

Opmerkingen

Dit zou Indiaas moeten zijn, misschien de vleug kaneel? Maar desalniettemin smakelijk en goed genoeg om op de site te zetten, vooral voor hen die een uitvlucht zoeken voor wat verschillende groenten.

4 augustus 2023
De koolrabi’s moeten plaats maken voor andere kolen. En we hebben veel komkommer. Deze salade was onderdeel van wat een Indiase kerrie heet. Op papier spannend, maar bij nader inzien smakelijke maar tevens weinig spectaculaire maaltijd. Het recept voor ‘het rode’ (grote garnalen, kerriepasta, tomaten) laten we maar weg. Nu gaat het om de salade

Plaats een reactie

Waardering