Gemengde salade met zomerpostelein

 Zomerpostelein is de echte postelein. Het is een verbazingwekkend gezonde groente en – ook rauw – verdraaid lekker.  Maar nog nauwelijks te krijgen. Zelf telen is heel makkelijk.

 

5 van 1 stem
Salade met postelein

Uiterst smakelijke salade met sla, koolrabi, rode ui, geroosterde paprika, wat uitgebakken spekjes, feta èn echte postelein. Dat is de zomerpostelein.

Ingredienten
  • 1 st koolrabi geschild en in dunne reepjes
  • 2 st krop sla (verschillende?)
  • 2 st rode paprika ontveld, in reepjes
  • 100 gr feta echte, van schapenmelk
  • 2 st rode ui gesnipperd
  • 200 gr spekjes uitgebakken
  • zomerpostelein
  • Japanse dressing
  • peper uit de molen
Bereiding
  1. De koolrabi snijdt u best in dunne reepjes met een mandoline of groentenschaaf.  
  2. Paprika ontvelt u door deze onder een hete gril te leggen, dan bladdert de vel los en trekt u deze zo eraf. (Of u haalt ze uit een pot.) Snijd de paprika’s in dunne reepjes.
  3. Van de zomerpostelein, de echte postelein, neemt u het mooie blad en de toppen. Langere stelen kunnen houtig worden. (Gewoon even testen door op een steeltje te bijten.) Spoel af en laat in een zeef uitlekken. Doe er voorzichtig mee, het is zo gekneusd.
  4. Was de sla. Drie keer is schoon, zeggen ze. Scheur de bladeren in redelijke stukken. Drapeer ze op de borden.
  5. Drapeer de paprika en koolrabi aan de zijden van het bord, op de sla. Druppel over het geheel voldoende dressing. (Een kwestie van smaak.)
  6. Leg de postelein in een kringetje rond het midden van het bord en leg in het midden wat spekjes. 
  7. Ga er met de pepermolen overheen. Verkruimel dat feta erover en serveer.
Opmerkingen

U kunt deze natuurlijk zelf variëren met andere ingrediënten, zoals komkommer, augurk, tomaten, mozzarella in plaats van fèta.

 

1 gedachte over “Gemengde salade met zomerpostelein”

Plaats een reactie

Waardering